Ondersteunde Communicatie

De inzet van hulpmiddelen, gebaren, foto's en plaatjes ondersteunt en stimuleert communicatie en daarmee tevens de taalontwikkeling en het 'denken'. Dus... twijfel nooit en gebruik hulpmiddelen om je communicatie te ondersteunen. Low-tech en/of high-tech er zijn veel mogelijkheden waardoor communicatie mogelijk is en taal kan ontwikkelen. Ondersteunde Communicatie....hoe pak je dat dan aan? Met Kaboem Logopedie! Via Kaboem Logopedie starten we met jou hulpvraag, diagnostiek en een plan van aanpak en ga je bijvoorbeeld met  videofeedback aan de slag.  Ik werk namelijk met een bepaald aantal cliënten dat ik begeleid en heb daarnaast enkele plekken voor adviezen rondom OC. Heel vaak kan ik aan de hand van een telefoongesprek of enkele consultaties gezinnen op weg helpen. Neem contact op met mij voor mogelijkheden.

 

Stichting Milo

Voor complexe trajecten met OC werk ik samen met Stichting Milo dat is opgericht door Prof. dr. L.J.M. Hans van Balkom. Neem een kijkje bij Stichting Milo voor deze specifieke zorg tot de leeftijd van 23 jaar. Home - Stichting Milo: Wegbereiders in communicatie  Meer lezen over OC? [Bron: Leerstoel Ondersteunde Communicatie]. Op deze pagina kunt u meer definities van OC bekijken. Leest u ook de 'Feiten en cijfers over OC' MA02-3-6mrt18-Factsheet-NVLF.pdf (stichtingmilo.nl) 

                 Hieronder zie je Milo op de foto

De OC specialisten

OC specialisten is een landelijke onafhankelijke groep therapeuten (ergotherapeuten, logopedisten en fysiotherapeuten). Wij bieden een brede ondersteuning aan mensen die niet of nauwelijks kunnen spreken en we verzorgen trainingen. Onze jarenlange ervaring met complexe hulpvragen maakt dat er snel en vakkundig een persoonlijk advies of training gegeven kan worden. Ik ben verbonden aan deze groep therapeuten. Lees maandelijks ons OC nieuws via de link hieronder;

De OC specialisten – Specialisten in Ondersteunde Communicatie