Modelleren, start met 4 situaties!

"Meer dan woorden" is bijvoorbeeld een cursus die speciaal ontwikkeld is voor ouders van kinderen met problemen in de spraaktaalontwikkeling en/of autisme die moeite hebben met de sociale contact name. In de dagelijkse praktijk merk ik dat het echt een grote uitdaging is om naast je gezin ook een uitgebreide training van meerdere bijeenkomsten te volgen. Daarom heb ik een korte training ontwikkeld die ik kan afstemmen op jou/jullie behoeften. Spreken leer je naar mijn mening met name tijdens leuke activiteiten en sociale contacten. Wil jij met eenmaal met een groep ouders afspreken om hier gezamenlijk aan de slag te gaan? Of wil je personeel van jou instelling scholen om ook het niet-sprekende kind voldoende en juist te stimuleren? Geef je dan op voor deze training. 

Wat leer je?

  • de communicatie van je kind nader bekijken
  • de taalverwerving van je kind bevorderen tijdens dagelijkse activiteiten
  • jouw taal en houding aan te passen zodat je kind kan leren en zich beter begrepen voelt
  • vaardigheden om de communicatie en het contact tussen u en uw kind te verbeteren.
  • mijn kind ondersteunen om met andere kinderen te spelen
  • ondersteunende communicatie (OC) 

De cursus is een combinatie van acht groepsbijeenkomsten en vier huisbezoeken. In de groep nemen zes tot maximaal acht ouderparen deel. Tijdens de groepsbijeenkomsten leer je hoe & waarom jou kind communiceert en op welke manier jij vervolgens de spraaktaalontwikkeling kunt stimuleren. Ook is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders.

 

Tijdens de huisbezoeken wordt er een korte video-opname gemaakt van u en uw kind in een dagelijkse (spel) situatie. U oefent dan met het toepassen van deze vaardigheden in de praktijk. U krijgt direct specifieke tips en adviezen aangereikt die op u en uw kind van toepassing zijn.

Ervaringen van ouders;

Vooral van de filmfragmenten en het terug kijken van mijn eigen filmfragmenten heb ik veel geleerd. Ik zag meteen dat ik zelf erg snel was met reageren en spreken en meer moest wachten. Op beeld zag ik de initiatieven van mijn  kind  die ik miste. Dat had ik van te voren echt niet gedacht.

Ik dacht dat ik alleen was met dit probleem. Vaak zegt mijn omgeving; "Dat komt wel goed!" terwijl ik merk dat hij zich anders ontwikkeld dan mijn andere kinderen. Heel fijn om met andere ouders tips en ideeën uit te wisselen.

‚ÄčIk doe al veel goed met mijn kind, maar door de cursus gebruik ik de strategieën bewust en daardoor ook vaker.

Vergoeding

Deelname kost........