Oudertraining "Meer dan woorden"

In 2022 zal deze training weer plaatsvinden. Wilt u op de hoogte gehouden worden over de oudertraining 'Meer dan woorden' in de regio Maastricht? Stuur mij dan een bericht. Er kunnen 6 tot 8 gezinnen meedoen. Meer informatie over deze training en de locatie (ook i.v.m. corona) kunt u bij mij krijgen info@kaboemlogopedie.nl  

"Meer dan woorden" is een cursus die speciaal ontwikkeld is voor ouders van jonge kinderen met problemen in de spraaktaalontwikkeling en/of autisme die moeite hebben met de sociale contact name. De spraak en de taal ontwikkeld zich namelijk tijdens sociale contacten. Het is een stap-voor-stap cursus om het contact en de communicatie met uw kind te verbeteren, eventueel met ondersteunde communicatie.

Wat leer je?

  • de communicatie van je kind nader bekijken
  • de taalverwerving van je kind bevorderen tijdens dagelijkse activiteiten
  • jouw taal en houding aan te passen zodat je kind kan leren en zich beter begrepen voelt
  • vaardigheden om de communicatie en het contact tussen u en uw kind te verbeteren.
  • mijn kind ondersteunen om met andere kinderen te spelen
  • ondersteunende communicatie (OC) 

De cursus is een combinatie van acht groepsbijeenkomsten en vier huisbezoeken. In de groep nemen zes tot maximaal acht ouderparen deel. Tijdens de groepsbijeenkomsten leer je hoe & waarom jou kind communiceert en op welke manier jij vervolgens de spraaktaalontwikkeling kunt stimuleren. Ook is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders.

 

Tijdens de huisbezoeken wordt er een korte video-opname gemaakt van u en uw kind in een dagelijkse (spel) situatie. U oefent dan met het toepassen van deze vaardigheden in de praktijk. U krijgt direct specifieke tips en adviezen aangereikt die op u en uw kind van toepassing zijn.

Ervaringen van ouders;

Vooral van de filmfragmenten en het terug kijken van mijn eigen filmfragmenten heb ik veel geleerd. Ik zag meteen dat ik zelf erg snel was met reageren en spreken en meer moest wachten. Op beeld zag ik de initiatieven van mijn  kind  die ik miste. Dat had ik van te voren echt niet gedacht.

Ik dacht dat ik alleen was met dit probleem. Vaak zegt mijn omgeving; "Dat komt wel goed!" terwijl ik merk dat hij zich anders ontwikkeld dan mijn andere kinderen. Heel fijn om met andere ouders tips en ideeën uit te wisselen.

‚ÄčIk doe al veel goed met mijn kind, maar door de cursus gebruik ik de strategieën bewust en daardoor ook vaker.

Vergoeding

De Hanen oudercursus wordt geheel vergoed door de meeste ziektekostenverzekeraars. Hiervoor heeft u een verwijzing nodig van de huisarts. Wanneer je vragen of interesse hebt voor jezelf, voor een cliënt of voor jouw organisatie stuur me dan aub een bericht. info@kaboemlogopedie.nl